fredag 17. februar 2012

Samlingen vokser!

Mye skal planlegges før sommerturen og en viktig faktor i kveitefiske er uten tvil Jigger og wobblere. I går tok vi med oss en del jigger som skal rigges mot sommeren. jigghoder ble limt med tec7 (beste limet til plastik, silikon og metallkoblinger) Etter dette ble flere av standardkrokene kappet ettersom en treblekrok bakerst gir i de fleste tilfeller bedre og lettere kroking.

Wobblere skal også med til tromsø og vi har funnet oss mange fine til formålet. En av de mest attraktive er yo-zuri sine 20cm'ere. Disse dykker ned mot 15 meter og har solid gjennomgående wire. Vi testet disse med over 20 kilos trykk og det eneste som står i fare for å svikte er splittringene som må byttes. En annen sort som også er fine er Nils Master invinsible 25cm og 18cm frenzy wobblere. Vi har også flere mindre wobblere til storsei og poppere til samme rovdyr! Dette blir spennende.

Eneste som venter nå er noen flere jigger og wobblere samt kroker av typen owner st66. I tankene har vi royber, prey (som er bestilt) samt ronZ og hogy's sandeels.10 kommentarer:

 1. You crazy maniacs! Har dokker tenkt å tømme havet?

  SvarSlett
 2. før all del, ikke ta me før lite..

  SvarSlett
 3. Hehe, vi får se hva vi klarer. Det vi mangler i lokalkunnskap får vi ta igjen med utstyr. Er jo veldig kjedelig å "mangle" noe!

  SvarSlett
 4. på savage gear 460g, hvilke størelse i st-66 bruker dere da? :)

  SvarSlett
 5. Det varierer litt, men hovedsakelig 3 og 4:)

  SvarSlett
 6. ok,tro du 4 hadde blitt litt stor til en 10kg kveite? :p

  SvarSlett
 7. De er svære i kjeften så det går helt fint. Vi fikk kveiter ned i 3-4 kg på stl 4 i sommer. Det er mange som bruker helt oppe i strl 5 som standard:)

  SvarSlett
 8. da rigger jeg opp jiggene med 4 :)

  SvarSlett
 9. når en klipper singel kroken på jiggen, hvor langt av krokfestet bør klippes bort? så langt singel kroken er blank? :)

  SvarSlett
 10. Klipp av ganske mye, så ikke monoen kan skrape mot kuttet. Kuttet blir veldig skarpt så det er viktig å beskytte monoen mot dette. Det er noen som tar av jiggen og nesten kutter av hele kroken, men jeg liker å ha en liten del igjen så jiggen ikke er 100% avhengig av lim for å sitte.

  SvarSlett