lørdag 7. april 2012

Alutecnos Albacore Gorilla 12C

Hafnor og jeg har nok en gang gått i utstyrsfella og denne gangen gikk vi for hver vår Alutecnos Albacore Gorilla 12C.Alutecnos er et Italiensk firma som har spesialisert seg på high end havfiskesneller, samt fluesneller. De har lyktes meget godt med dette og lager per dags dato noen av verdens aller beste havfiskesneller. De lager snellene av 6082 marine aluminium, som er enda sterkere enn 6061 aluminium som stort sett alle andre high end sneller er laget av(shimano, jigging master, avet osv.) 

Snella har bremse preseten plassert på motsatt side av det som er normalt og den ser helt annerledes ut enn noen jeg har sett før. Den er utrolig komfortabel å bruke og er helt klart den beste preseten jeg noen gang har kjent.Snella veier 660 gram og er med det ikke den aller letteste, men vekten plager oss ikke. Den oser av kvalitet og det går fremfor noen få gram. Man trenger ikke mer enn å kikke ned i boksen den kommer i før man forstår at dette er skikkelige greier. Boksen er paddet med masse skumgummi, og dette er detaljer vi liker. Når man først kjøper en snelle til over 600USD er det godt å se at produsenten legger vekt på alle detaljer.
Snella har 4.4 i utveksling, noe vi trives godt med. Den har 40 LB brems med garantert frispole, og det er lang mer enn tilstrekkelig for vårt fiske. Bremsespaken i aluminium er også den beste jeg noen gang har kjent og er enklere å presse på enn både Torsa, Jm, Accurate. 


En artig sak med Alutecnosen er at den har tre anti revers  kulelagre. Så hvis et ryker har man to til! Accurate har for eksempel bare 1 anti revers lager.

Den rommer 370 meter med 0.38mm så det burde holde.
Om det er en ting vi savner på Alutecnosen så er det en T-bar sveiv, men det skal vi nok klare å få byttet til. 

Vi gleder oss til å gi disse masse fisketid i sommer.

Her kan dere se Alutecnosen ved siden av en JM pe4 og pe6
Bredden på spolen sammenlignet med en JM pe 6

3 kommentarer:

 1. Hmmm... Dette ser megatøft ut. Når dokker kommer nordover må dokker ikke vise disse snellene for meg. Stygt redd for at jeg havner på kjøret..

  SvarSlett
 2. Vi får nå se på det Frank. Før eller siden havner vel alle på kjøret, hehe..
  Vi har stor tro på denne snellen, og for en gangs skyld har vi faktisk gått litt opp i størrelse, det er kanskje ikke så dumt.

  SvarSlett
 3. Dette høres bra ut. Håper å høre mer når dere har fått fiska med disse :)

  SvarSlett