tirsdag 6. mars 2012

jiggstenger tilgjengelige i Norge

Satt her å bladde litt i en kinetic katalog når jeg var innom lokalsjappa "fiskeriet" i bygdøy alle' og kom over noe veldig spennende.

Kinetic har tydeligvis agenturet på Edge stenger. Edge virker å satse på havfiske og introduserer en ny jiggstang laget for tropisk fiske. Modellen heter Edge jigging og er 5,2 fot i en medium og heavy modell. Edge sier at M modellen er klassifisert som 250-400 gram jigger og H modellen 350-550. Stanga har fine detaljer som balancer på bakdelen og fuji trigger sete samt fuji ringer av kjent kvalitet.

Stengene skal visstnok tåle 26 og 33 kilo i markløft så det mangler ikke på styrke, selv om slike tall kan vœre ganske misvisende. 5,2 fot er en nydelig lengde godt likt av oss i teamet etter kveite og annen stor rovfisk i saltvann. Hadde vœrt spennende å kjent og sett denne i lokalbutikken hvis de skulle bestemme seg for å introdusere den.

Jiggstangen kommer i spinning og konvensjonell modell med samme klassifisering. Det ser altså ut til at Edge slenger seg på det japanske speedjigging-kjøret og leverer tettvevde Karbonstenger under det kjente merkenavnet "toray". Toray er kjent som en tung og seriøs aktør innenfor karbonproduksjon og er en annerkjent japansk produsent. Disse kan bli spennende for det norske markedet ettersom det ikke finnes en eneste seriøs havfiskestang under 5,5fot.

Det vil også bli introdusert Edge poppingstang som kan vœre fint hvis en skulle kaste litt sandeels på grunna etter kveita. Pris i Norge er 2799-2999.

3 kommentarer:

  1. Interessant. Ser ut som en stang etter mitt hjerte.Har du noen linker til stangserien?

    SvarSlett
  2. Hadde møte med en fra Fairpoint i går, regner med at vi vil teste noen av disse frem mot sommeren. Mer info finner du her http://greys.kinetic-fishing.com/

    SvarSlett
  3. Jeg har kjøpt stanga i H-modellen for haspel. Stanga er relativt stiv her til lands. Utrolig løftestyrke, men bøyer seg knapt på torsk og sei rundt 10-12kg, slik at den er noe stumpete ved kjøring av fisk. Sikkert fin når det virkelig henger noe tungt i andre enden, skal prøve den på tunfisk i mars, så får vi se om den duger..De har den på Villmarkshuset på Jessheim.

    SvarSlett