fredag 9. desember 2011

Årsrapport 2011

Her kommer en årsrapport fra TFT. 2011 har bydd på mange flotte turer, ikke bare med bare teamets medlemmer men også turer med andre gode venner.

Året startet så herlig for Carla og Thor i Fort Lauderdale, Florida. Vi fikk guidet en tur på 8 timer utenfor Miami området. Vi hadde en strålende dag ute i 30 grader og strålende sol med Miami i bakgrunnen. Det var lite som minnet om en del kalde vinteren som foregikk hjemme i Norge. Vi opplevde et spennende fiske med mye eksotiske arter;Når vi kom hjem til det kalde Norge hadde vi en del flotte turer på isen i fjorden. Mye fin torsk og hvitting ble fanget og det var generelt deilig å komme seg ut.


Postet bilde

Årets store tur kom først i mars/april skifte hvor vi hadde booket 5 dager med skreifiske hos Fiskarboden på Sørøya. Stemning var høy da vi landet på Hasvik lufthavn og ble kjørt ut til Sørvær.
Vi merket hjertet begynte å pumpe alvorlig fort, samtidig som vi følte at vi hadde noe å leve opp til når vi møtte dette:


Vi var ganske heldig med været og kom oss ut et par dager, så vi skal ikke klage. Vi var forbauset over mye skrei det var der, og det var ikke lange minuttene mellom hver skrei. Den dagen vi hadde strålende sol og vindstille opplevde vi de største fangstene innenfor en tidsperiode på omkring en time.

Største Skrei på turen tatt av Carla ble på 25,8 kg.

Flere fangstbilder fra turen:Ingenting er mer kjedelig enn å våkne opp til sterk vind, men vi holder humøret oppe og ser film og tok oss en liten tur opp i et røyevann selv om det var ganske surt.Årets første SØ fiske stod Peter og vår gode venn Karl for. Det skulle vise seg å være en pangstart på sesongen for de to og det gav mersmak for oss andre til å prøve mer SØ fiske, noe vi hadde fisket svært lite etter.

Gutta dorget med wobbler i fjorden og tok ikke lange tiden før det var SØ hos Karl. En pen SØ kom opp og ble fint sluppet ut igjen:


Postet bilde

Det skulle vise seg at dette var Karl sin dag og like etter fikk han en nydelig SØ på 3,2 kg

Postet bilde

Fisket stod litt stille frem til sommeren da dette er en hektisk tid med eksamen og diverse, så sommerturen ble vår neste store begivenhet. Mye av forsommeren gikk med til å dorge med wobbler etter storseien ved Andørja hvor Tollef har hus. Thor og Tollef hadde også en fin tur både til Sortland og Salangen hvor det ble fisket etter Torsk og spesielt Kveite.

Sei tatt på wobbler ved Andørja

Postet bilde

Kveite av Thor tatt ved Andørja


Carla med årets eneste Steinbit

Postet bilde

Peter med sin første Kveite

Postet bilde

Tollef med årets største kveite på rundt 30 kg. En glad gutt det der :)

Postet bilde

Da jobben startet for Carla startet det en ny gutt ved navn Tobias, som viste seg å være en særdeles fiskeglad gutt. Det resulterte i et godt vennskap og mange fine SØ turer utover høsten.
Ettersom Tollef dro for å studere i Kina, Thor begynte på studie i oslo og Peter jobbet mye stod Carla og Tobias for mange av turene i høst.


Postet bilde

Postet bilde

Postet bilde

Mens vi bedrev SØ fiske i fjorden, fant Thor ut at han hadde noen fridager fra studiene og tok seg en spontantur til Island sammen med sin far. Det resulterte i en herlig Ørret på 2,2 kg tatt på fluePostet bildeTFT ønsker alle sammen en kjempe god jul og et godt nytt fiske år. 

1 kommentar: