torsdag 23. juni 2011

Sommerturen 2011 VOL 1

    • Nå, endelig etter noen fantastiske dager på det nordnorske hav, med Andørja som base følger vi opp med en rapport.

      Dag 1:
      Etter en lang, men tidvis effektiv biltur fra Oslo til Andørja var vi både trette, slitene, men ikke minst klare for havet. Dessverre måtte vi føye oss for menneskelig anatomi og søvn var den eneste løsningen. Omsider, etter noen timers søvn var vi klare for en real økt på havet. Vi (Tollef, Espen og Peter) hadde fler ting å glede oss over, ikke bare skulle vi ut på storturens jomfrutur, men også vår nye båts jomfrutur.
      Dette skipet er en Jeannau Merry Fisher 6 Marlin. Den er utstyrt med en 115hk Yamah. Båten imponerer stort, den har god plass på akterdekket og plass til en i bauen, muligens to om man ikke har noe i mot å stå litt tett oppe på hverandre. Kahytten er Passelig stor, og man kan fint sitte tre i seteløsningen i styrrommet. Den har en prototyp fiskekasse, og en vannslange som virkelig har vist seg å være veldig gunstig. 


      Årets første fisketur startet på Engenesgrunn, utenfor Andørja. Her fikk vi noen små Torsk, men det var ikke det helt store så vi bestemte oss for å prøve litt nærmere land hvor vi hadde sett mye fugler som stupte i vannet. Dette viste seg å være en god idè! Der traff vi på en stim med storsei og hadde strålende fiske i et par timer. Største Sei veide rundt 9 kg, og de fleste lå på mellom 5-7kg. Vi lot vinden drive oss inn mot land, her var undertegnede(Peter) så heldig at han klarte å lure en kveite på rundt 2kg. Denne fikk selvfølgelig friheten tilbake.



       Kveita ga mersmak så vi bestemte oss for å dra til Lemmingsvær like ved Senja, ett spennende område, uprøvd av de andre gutta i teamet. Når vi ankom Lemmingsvær skjønte vi fort at dette kunne være godt kveiteterreng. Store gruntområder med leopardbunn, ikke langt fra dypere vann. Blodpumpa fikk kjørt seg et par ganger her. To ganger hadde vi kveite som fulgte jiggene våre helt opp til vannskorpa, og fler andre spennende napp på insveiving. Uheldigvis fikk vi ingen til å sitte, men vi er langt i fra ferdig med dette området og slaget er så absolutt ikke tapt. Vi avsluttet dagen med en fin Torsk på rundt 10 kg etterfulgt av bading. Vi er meget godt fornøyde med vår første tur. Espen måtte forlate oss,  grunnet militærtjeneste så nå er det bare Tollef og undertegnede som er igjen her oppe. Vi gleder oss stort til de neste dagene og hva de enn vil bringe.
      Nå kommer rapport fra dag to i morgen, så følg med, dette vil blir spennende!


      Skitt fiske og lykke yil med kveithailet!
      Tollef og Peter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar