lørdag 21. juli 2012

The lost Titan


Idag har vi nok en gang vœrt ute etter storsien, det var en kortere tur med kun to timers fiske, foggen er kommet for fullt og sikten er lav. dette gjorde at vi tok en kortere tur. Arild (faren til Tollef) ble med på turen i dag og sammen har vi guidet rådmannen i Ibestad kommune Helge Høve til storsei.

Vi startet dagen med å trolle etter storseien, etter kortere tid drar Thor opp en 9 plusser på brutalt vis. Vi fisker videre og det tar en stund før det smeller på Tollef sin Wobbler. En 9 kilos sei har vanskeligheter med å ta lengre utras med 7 kilo brems og idet det smeller hos Tollef drar fisken ut 20 meter med snøre. Dette var STOR fisk. Etter såpass mange fisk fra 8-12 kilo merker vi fort at dette er et helt annet kaliber. Etter brutal pumping og jobbing fra Tollef slipper fisken dessverre idet den er vinklet loddrett under båten på rundt 30 meters dyp. Hvor stor denne var blir bare spekulasjoner men jeg tror vi trygt kan si 15+ med tanke på utras, oppførsel og generell vekt under pumping.

 Legger ved et klipp av en liten del av fighten under:

http://www.youtube.com/watch?v=OL1a4K_azAo&feature=plcp

Ellers kjørte vi litt japansk speedjigging som tidligere har fungert på storseien. Jeg og Tollef får dobbelthugg ved denne metoden men det viser seg å vœre mindre fisk, en på syv og en på åtte kilo. Arild får også pen sei på rundt 6 kilo under fiske med stingsild på tradisjonelt nordnorsk vis.

Klipp som illustrerer den effektive metoden vises her.

http://www.youtube.com/watch?v=YTtdzM22XdI&feature=youtu.be

Ellers er det rådmannen som trekker det lengste strået denne dangen og lander en sei på rundt 13kilo (vekta gikk fra 12,8-13,4kg i bølgene)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar