fredag 20. juli 2012

Rekorder knuses!

Da var Thor kommet opp til øya og etter kun to kortere fisketurer kan vi rapportere om solide fangster. Storseien står tjukt på øya i år, faktisk så tjukt at det eneste vi er redde for er at den skal gå seg mett på sild. Likevel har de siste dagene vist seg fra sin beste side.

Fisket har tidligere primœrt gått ut på trolling med relativ høy fart med massive dypdykkende wobblere, men vi har også hatt stor suksess med japansk speedjigging etter disse pelagiske kjempene. Wobblerfiske foregår fra 10-20 meter mens speedjiggingen har startet på 150 meters dyp og oppover. Det virker ikke som om det står større sei på utpregede dyp, de finnes fra 10-100m

de siste to dagene skulle vise seg å vœre ekstra gode og TFT bemerker seg tidenes beste seitur med snittvekt på rundt 9kg. på to relativt korte turer har vi hatt rundt 50 sei og ingen har vœrt stabbsei :)


Etter uttalige sei på mellom 8 og 9 kilo ble det ny pers på Thor med 12, 02 kilo


highspeed C&R i reneste Thunderstil

Seien kjøres hardt og brutalt med rundt 7 kilo brems, etter noen timer kjennes det i bicepsen, hvem sa at fiske bare var en hobby....


liten snutt av kjøring av storsei

  



enda en ny pers, denne gangen 12,8, trøkket og farten på fisken til tross for det kraftige utstyret er utrolig


vollan kjører C&R på en av hans mange 10+ kilos torpedoer


Seiene er lange og relativt slanke enda. Virker som om innsiget av sild har kommet senere enn vanlig, sei som har vœrt 11-12 kilo kunne fint vœrt 13-14 eller kanskje mer med sekken full av sild.







Et siste kyss


Vollan med ny pers på 12 blank


12 kg


12,8kg på dypgående 30cm manns wobbler


Enda en 12 kilos på vollan


7 kilo med skrikende brems og solid bøy, her kjøres det hardt :)




Enjoy!











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar