tirsdag 29. november 2011

Nytt utstyr til litt av hvert

Etter en rolig sensommer er vi nå godt inne i en varm høst/vinter her i sør. fiskesuget har blitt temmet etter sommerturen og litt småfiske i fjorden jevnt og trutt. nå kommer juletider og til en viss grad standstill når det gjelder fisking. I kjent TFT stil betyr dette intenettfisking og innkjøp av utstyr samt rekognisering og planlegging av fremtidige turer. Sørøya turen er hitill bankers for vår del og vi vil tilbringe hele 7 dager med fiske hvis været er med oss.

Etter sommerturen har vi tatt flere vurderinger av hva slags utstyr som fungerer til vårt fiske. Gjennomgående erfaring sier korte stenger, sneller med lav utveksling og runde tynne snører. Erfaringsmessig har jigging master pekt seg ut som den optimale havfiskesnella til kveitefiske. Her brukes tunge jigger og utveksling, ergonomi og kvalitet spiller en viktig rolle. Den lille blå som vi kaller den (saltiga) fungerer også veldig bra men er litt på grensen hvis et virkelig dyr skulle rive i kroken.

Vi har også vært innom flere high end haspelsneller fra sommeren og stella viser seg å være en behagelig og solid snelle som man kan kombinere med lett kasting av disse sandeelene. tradisjonelt vil en si at til norsk havfiske vil en multiplikator være best men tider endrer seg og haspelsnelle er en vanesak som har gitt mersmak. Det å ha vekten under stanga gjør at hele opplevelsen blir veldig stabil og kjennes lettere ut ettersom vekten legger seg kontra balansen man må ha på en multiplikator. med det sagt har jeg personlig gått til innkjøp av to haselsneller. En stella 20000sw til de virkelig store ruggene og den supermyke nye saltiga 5000 som brukes til lettere fiske men som likevel gir en betryggende følelse hvis et dyr skulle gå på. snella rommer rundt 300m med 50lb braid med god margin, og 15+ kilo brems, og veier kun 600gram. snella selges ikke i norge og må bestilles fra utlandet. bare synd at denne ikke blir prøvd skikkelig før i April

Saltiga og bremsesystemet.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar